Tillbaka

Odling

Vi söker en cirkelledare som kan hålla digitala kurser inom odling samt ledare som kan hålla digitala och/eller fysiska kurser i Mönsterås under hösten 2021.

Att odla sin egen mat är något som på senare tid blivit populärt – och vi förstår helt klart varför! Att odla sin egen mat kan både vara positivt ur ekonomisk synpunkt, men kanske främst ur miljösynpunkt. Har du kunskaper inom odling som du vill dela med dig av? Då kanske det är dig vi behöver som cirkelledare hos oss? Hör gärna av dig till oss!

Vi ser gärna att du bifogar CV i din ansökan och skriver en kort introduktion om dig själv. Skriv då även gärna vilken eller vilka kommuner du har möjlighet att hålla kurs i. Har du redan nu ett förslag på hur du vill lägga upp kursen så ber vi dig skriva med detta i ansökan – i annat fall hjälper våra verksamhetsutvecklare dig att skapa en arbetsplan.

För mer information och ansökan – se kontaktuppgifter längst ner.

 

Vad innebär det att vara cirkelledare hos SV Kalmar län?
Som cirkelledare har du en viktig roll hos SV - du blir SV:s ansikte utåt. Jobbet som cirkelledare passar dig som gillar:

  • människor
  • att leda en grupp utan att vara chef
  • att skapa nytt
  • personlig utveckling
  • att ta ansvar

Ledarskapsutbildning
För att du ska lyckas som cirkelledare erbjuder vi dig därför en ledarskapsutbildning som ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp utan att vara chef. Som cirkelledare är det även viktigt att du tänker på att alla deltagare har olika personligheter, bakgrunder och erfarenheter.
Genom den ledarskapsutbildning du får via oss får du också möjlighet att lära känna andra studiecirkelledare som är aktiva hos oss. Detta är något vi anser är viktigt för att kunna byta erfarenheter och kunskaper.

Om oss
Vi inom SV hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga rättigheterna. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor. Den utgår från individens rättigheter och skyldigheter att som aktiv medborgare ta ansvar för en samhällsutveckling som stärker den liberala demokratin.

Kontakt vid frågor och ansökan:
Elisabeth Wall, Verksamhetsutvecklare i Mönsterås & Högsby – elisabeth.wall@sv.se 
Sophie Axelsson, Verksamhetsutvecklare i Oskarshamn & Hultsfred - sophie.axelsson@sv.se 
För digitala kurser – se kontaktuppgifter till våra verksamhetsutvecklare här.

Vi tar även emot spontanansökningar till andra kommuner i Kalmar län via kalmarlan@sv.se.