Tillbaka

Språk

Vi söker flera cirkelledare inom språk i Västervik, Oskarshamn och Hultsfreds kommun. Är du hejare på engelska, spanska eller franska och vill lära ut dina kunskaper till andra? Då kanske du är en av ledarna vi söker!

Är du flytande i något annat språk än engelska, franska eller spanska och skulle du kunna tänka dig att lära ut detta språk till någon annan? Vi är intresserade! Vi på SV Kalmar län vill kunna erbjuda språkkurser i så många olika språk som möjligt – hör gärna av dig med vilket/vilka språk du kan lära ut!

 

Hur ansöker jag?
Vi tar emot ansökan per mail till sophie.axelsson@sv.se för Oskarshamn & Hultsfreds kommuner och birgitta.svensson@sv.se för Västerviks kommun. Önskar du göra en spontanansökan för någon annan kommun i Kalmar län? Maila då kalmarlan@sv.se.
I mailet ber vi dig ange vilken/vilka kommuner du kan leda cirkeln i samt vilket ämne ansökan avser. Berätta även vilken erfarenhet du har av ämnet och annan information du anser vara relevant för oss att veta.

Har du ett CV där dina erfarenheter inom ämnet framgår så ber vi dig även maila in detta till oss.

Vad innebär det att vara cirkelledare hos SV Kalmar län?
Som cirkelledare har du en viktig roll hos SV - du blir SV:s ansikte utåt och ditt jobb är att stödja och inspirera gruppen i det ämnet du är cirkelledare för. Du kommer själv vara en i gruppen, men kommer också att ha det övergripande ansvaret för kursens genomförande. Tillsammans med verksamhetsutvecklare på SV Kalmar län kommer du att planera kursen och skapa en arbetsplan. Du ansvarar även för att förbereda sammankomster, skapa en bra gruppmiljö och ansvara för närvarorapportering.

För att lyckas som cirkelledare erbjuder vi dig även en ledarskapsutbildning som ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp utan att vara chef.

Anställningen är en timanställning och timarvode utgår. Vanligast är att våra ledare har annan försörjning i grunden.
I SV Kalmar län erbjuder vi kurser på dagtid, kvällstid och på helger – du kan själv vara med och påverka när kursen du önskar hålla ska vara förlagd. Vi erbjuder även kurser i samtliga av Kalmar läns kommuner – du anger själv vilken eller vilka kommuner du har möjlighet att arbeta i.

Om oss
Vi inom SV hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga rättigheterna. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor. Den utgår från individens rättigheter och skyldigheter att som aktiv medborgare ta ansvar för en samhällsutveckling som stärker den liberala demokratin.

Kontakt vid frågor och ansökan:
Sophie Axelsson, Verksamhetsutvecklare i Oskarshamn & Hultsfred – sophie.axelsson@sv.se
Birgitta Svensson, Verksamhetsutvecklare i Västervik kommun – birgitta.svensson@sv.se

Vi tar även emot spontanansökningar till andra kommuner i Kalmar län via kalmarlan@sv.se.