Tillbaka

Svenskundervisning

Vill du hjälpa oss att hjälpa ukrainska flyktingar som kommer till Kalmar län? Vi söker nu efter ledare som kan hålla i svenskundervisning då det finns en efterfrågan på detta från de flyktingarna som kommit till våra kommuner. Är du den vi letar efter?

Just nu söker vi aktivt efter ledare som kan hålla svenskundervisning på grundnivå (vardagssvenska/svenska från dag 1) i någon av följande kommuner:

  • Nybro
  • Kalmar
  • Oskarshamn
  • Mörbylånga
  • Borgholm
  • Vimmerby
  • Högsby

I några kommuner har vi redan hunnit starta upp cirklar i vardagssvenska med hjälp av eldsjälar. Behovet är däremot inte mött än, utan det finns önskemål om fler cirklar i svenskundervisning. Vi letar därför efter ytterligare ledare som vill lära ut svenska till flyktingar från Ukraina.

Vi har ett färdigt studiematerial som kan användas till undervisningen – men finns önskemål om annat material från dig som potentiell ledare så tar vi såklart detta i beaktning.

 

Hur ansöker jag?
Hör gärna av dig till oss per mail eller telefon. Kontaktuppgifter till våra verksamhetsutvecklare i respektive kommun hittar du nedan. Vi tar gärna emot spontanansökningar för andra kommuner i Kalmar län – maila då till kalmarlan@sv.se.
I mailet ber vi dig ange vilken/vilka kommuner du kan hålla svenskundervisning i och ev. information du anser är relevant för oss att veta.

Borgholm/Mörbylånga: Kontakta Mirsada Bajraktarevic på mirsada.bajraktarevic@sv.se / 0485-58 11 80
Nybro: Kontakta Johanna Haferbier på johanna.haferbier@sv.se / 0481-76 60 72
Oskarshamn: Kontakta Sophie Axelsson på sophie.axelsson@sv.se / 0495-75 89 22
Vimmerby: Anna-Karin Cederstrand på anna-karin.cederstrand.karlsson@sv.se / 0492-56 48 10
Högsby: Elisabeth Wall på elisabeth.wall@sv.se / 0480-43 04 60

Vad innebär det att vara cirkelledare hos SV Kalmar län?
Som cirkelledare har du en viktig roll hos SV - du blir SV:s ansikte utåt och ditt jobb är att stödja och inspirera gruppen i det ämnet du är cirkelledare för. Du kommer själv vara en i gruppen, men kommer också att ha det övergripande ansvaret för kursens genomförande. Tillsammans med verksamhetsutvecklare på SV Kalmar län kommer du att planera kursen och skapa en arbetsplan. Du ansvarar även för att förbereda sammankomster, skapa en bra gruppmiljö och ansvara för närvarorapportering.

För att lyckas som cirkelledare erbjuder vi dig även en ledarskapsutbildning som ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp utan att vara chef.

I SV Kalmar län erbjuder vi kurser på dagtid, kvällstid och på helger – du kan själv vara med och påverka när kursen du önskar hålla ska vara förlagd. Vi erbjuder även kurser i samtliga av Kalmar läns kommuner – du anger själv vilken eller vilka kommuner du har möjlighet att arbeta i.

Om oss
Vi inom SV hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga rättigheterna. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor. Den utgår från individens rättigheter och skyldigheter att som aktiv medborgare ta ansvar för en samhällsutveckling som stärker den liberala demokratin.

Kontakt vid frågor och ansökan:
Johanna Haferbier, Verksamhetsutvecklare i Nybro kommun – johanna.haferbier@sv.se / 0481-76 60 72
Sophie Axelsson, Verksamhetsutvecklare i Oskarshamn kommun – sophie.axelsson@sv.se / 0495-75 89 22
Mirsada Bajraktarevic, Verksamhetsutvecklare i Borgholm/Mörbylånga - mirsada.bajraktarevic@sv.se / 0485-58 11 80
Anna-Karin Cederstrand, Verksamhetsutvecklare i Vimmerby kommun - anna-karin.cederstrand.karlsson@sv.se / 0492-56 48 10
Elisabeth Wall, Verksamhetsutvecklare i Högsby kommun - elisabeth.wall@sv.se / 0480-43 04 60

Vi tar även emot spontanansökningar till andra kommuner i Kalmar län via kalmarlan@sv.se.