Afternoon tea- film/ bild-seminarium med Alicja Jaworski Björk Alicja Björk – animatör och tecknad film regissör, deltog i film produktioner på Pennfilm Studio bland annat: ”Resan till Melonia”, Serier - ”Lilla Spöket Laban”. ”Lilla Anna och Långe Farbror”, ”Emil och Ida i Lönneberga”. Hon har producerat tre egna kortfilmer ”Lilla Grisen flyger”, ”Booo” och ”Bara lite”. Alicja numera bosatt i Boalt nära Osby är också bokillustratör och är härlig naivistisk konstnär Alicjas seminarium handlar om henne som animatör och tecknadfilm- regissör. Hon berättar hur man gör en tecknad film, och visar en kort tecknad film, för både barn och vuxna. Hon har också förberett material om det finns någon som vill testa cutout animation. Istället för att hänga sina målningar i ladans visningshall kommer hon som det anstår en filmare att istället projicera bilderna på målningar och skulpturer från en dator.

Utställning 4 -18 aug av kraftfull nytänkande fotokonst av Jörgen Risum och Christian Wilèn Jörgen Risum ” Textur- Kontrast -Vatten-Spegling ” Nydanande foto i teman,. Kemiingenjör som med kunskap i mikroskopi och belysningsteknik, Darkfield technic, utformat sina bilder i experimenterande egen stil. Motiv från stora världen och den lilla, vid skärbrädan… I mångårigt fotografiskt experimenterande, med textur som genomgående tema har han format en helt egen stil.

Christian Wilen, 4 - 18 aug Christian Wilèn från Killeberg har fotograferat mycket landskap och närbilder på blommor,men kommer på denna utställning att visa experimentellt foto i ett antal mycket kraftfulla bilder.