Ekonomi

Förkunskaper: Aktiekunskap A eller motsvarande samt boken Aktie och fondhandboken: Lär dig spara i aktier och fonder - för en bättre privatekonomi. Du har en depå, men har inte kommit igång och/eller prövat att köpa. Motivation och intresse finns, men det går på lågfart då du under resans gång stött på lite problem. Du vill nu göra en omstart, komma tillbaka till din depå och vara mer aktiv.

Syfte: En fördjupningskurs med fokus på årsredovisning och nyckeltal. Erfarenhetsutbyte nivå A samt repetition av Aktiespararnas Gyllene regler.

Mål: Regelbundet månadssparande där du identifierar dina strategier för kort- och långsiktiga sparmål. Bygga ihop en diversifierad aktieportfölj kompletterat med fonder. Tips om bra genvägar i nyhetsflödet. Öka intresset för Aktiespararnas event samt samåkning till bolagsstämmor med likasinnade.

Vi utgår från boken Aktie och fondhandboken: Lär dig spara i aktier och fonder - för en bättre privatekonomi. Upplägget är kortare teoriavsnitt varvat med webbövningar. Stort fokus är gruppdiskussioner och erfarenhetsutbyte. Aktiekunskap B kan inom ramen för kursupplägget till viss del anpassas efter kursdeltagarnas egna kunskaper och önskemål om fördjupning.

Egen bärbar dator eller surfplatta tas med - lånedatorer finns i begränsad omfattning.

Omfattning: 3 träffar á 3 studietimmar. Följande datum är planerade för cirkeln: 3 okt, 17 okt och 7 nov 2019.

Praktisk information:
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler är handikappanpassade.
Gratis bilparkering finns inne på gården. Skylt ”Privat parkering” inkluderar deltagare till Studieförbundet Vuxenskolan.
Under kvällarna finns tillgång till kaffe, te och bordsvatten. Vid första tillfället kommer vi överens om fikabröd eller inte.
Har du frågor inför kursens innehåll kontaktar du kursledare.

I samarbete med Aktiespararna Växjö.