Ekonomi

Detta är en fördjupningskurs för dig som redan sparar i aktier och fonder och som har de grundläggande kunskaperna i ämnet. Målet är att du identifierar dina strategier för kort- och långsiktiga sparmål i ett regelbundet månadssparande samt att du bygger ihop en diversifierad aktieportfölj kompletterat med fonder.

Kursinnehåll
Kursens utgångspunkt är att bredda och fördjupa dina kunskaper från grundkursen, vi byter erfarenheter samt repeterar Aktiespararnas Gyllene regler. Teoretisk och praktisk genomgång av programmet (basversionen) ”Hitta kursvinnare”.

Vi utgår från boken ”Hitta kursvinnare – Konsten att bygga en lönsam aktieportfölj med Aktiespararnas Aktieanalys” där teoriavsnitt varvas med webbpresentationer kombinerat med gruppdiskussioner.

Kursen omfattar två träffar á 4 timmar. Följande datum är planerade för kursen: Lördagarna 12 november och 3 december 2022.

Förkunskaper
Aktiekunskap nivå A (Grund) eller boken ”Spara med glädje”. Du har en depå, men har inte kommit i gång och/eller prövat att köpa. Du har motivation och intresse, men vill nu göra en omstart för att komma tillbaka till din depå och vara mer aktiv.

Material
Boken ”Hitta kursvinnare – Konsten att bygga en lönsam aktieportfölj med Aktiespararnas Aktieanalys” ingår inte i deltagaravgiften, men kan köpas på plats mot faktura (cirka 180 kr).

Kursledare
Karin Sjöblom - kursen genomförs i samverkan med Aktiespararna, Växjö.

Bra att veta
Egen bärbar dator eller surfplatta tas med - lånedatorer finns i begränsad omfattning. Under träffarna finns tillgång till kaffe, te och bordsvatten - ta med eget tilltugg till fikat.

Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalité på kurserna. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.