Hantverk & konst

Kursen är fulltecknad. Men om du anmäler dig som reserv så kontaktar vi dig när nästa kurs med Marie startar.

Utveckla dig i akvarellmålning!

Kursinnehåll
Vid varje lektionstillfälle kommer vi ha ett specifikt tema med tillhörande övningar. Det kommer också vara tid till att jobba med egna motiv och bildidéer. Man kommer kunna jobba på olika nivåer på respektive tema, både som nybörjare och om du målat förut.
1. Akvarelltekniker, genomgång av grundteknikerna i akvarell och några övningar på det temat.
2. Färglära, genomgång av kulörer i allmänhet och akvarellpigment i synnerhet.
3. Komposition, genomgång av några olika sätt att strukturera en bild.
4. Egna motiv, vad ska jag måla?
Kl. 12.30-13.00 drop in, fika, spänna papper.
Kl. 13.00-17.00 kurs.

Förkunskaper
Det behövs inga förkunskaper. Men om du är nybörjare så är det viktigt att du är med på den första drop-in-halvtimmen så att du får ditt papper spänt, och är redo att starta när kursen startar kl 13.00.

Material
Det material som du behöver för de gemensamma övningarna köper du av ledaren direkt på plats (max 50 kr/gång). Har du eget material så ta gärna med det. Annars kan du köpa mer material av ledaren.

Kursledare
Marie Karlsson är verksam inom grafisk formgivning och har många års erfarenhet av måleri, huvudsakligen akvarell. Hon arbetar gärna med den kvinnliga kroppen som motiv, men även bl.a. landskap, blommor och texter. Hon sågs senast på konstrundan i Älmhult där hon ställde ut både akvareller och keramik.
Läs mer om Marie på terra alba.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen ”Understanding Photography, Sticka vantar och gör en sittdyna av återvunnen ull.”

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Handikappanpassad lokal.
Vi planerar att träffas dessa söndagar: 17 november, 19 januari, 16 februari, 15 mars.
Kaffe och te finns på plats. Ta med dig det som du vill äta. Kylskåp och micro finns.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.