Hantverk & konst

Ja, alla kan dansa balett...

Kursinnehåll
Det är en väldig bra träning för minnet, koordination, styrka, balanssinnet och hållning. I nybörjarkursen lär vi oss grunderna men samtidigt dansar vi och njuter av dansen till klassisk musik. Kursen är riktat mot seniorerna eller mogna kvinnor/män , lite lugnare tempo Men alla är välkomna . Kvinnor som har född barn och vill träna lite varsamt ?

Lektionen börjar vid balettstången sen flyttar vi oss till mitten av rummet och fortsätter träningen utan balettstång.
Olika kombinationer, danser och strechövningar.

Kursledare
Tiiu Kokkonen utbildades i Helsingfors vid Finlands Nationaloperas balettskola och därefter följde vidare studier vid Köln Institut fur Buhnentanz. Efter anställningar i Tyskland och Storbritannien anställdes hon sedermera vid Kungliga Baletten på Operan , där hon verkade i 23 år.

Efter 23 år vid Kungliga Baletten gick Tiiu i pension och har sedan dess undervisat balett för såväl vuxna som barn ,vid olika dansskolor och kursverksamhet. Hon har tagit pedagogiska kurser på Dans-och Cirkushögskolan.

I Kungliga Baletten dansade hon välkända klassiska baletter och modern koreografi.
Hon har även dansat flera baletter på Drottningholms Slottsteater och på Confidencen.

Alternativ
För dig som vill gå en lite lugnare version av kursen på dagtid så finns det alterntiv här.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Är du intresserad av att samåka till din kurs eller aktivitet går det bra att kontakta oss, eller skriva in det som önskemål i meddelandefältet.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet