Dans

Ja, alla kan dansa balett...

Kursinnehåll
Det är en väldig bra träning för minnet, koordination, styrka, balanssinnet och hållning. I nybörjarkursen lär vi oss grunderna men samtidigt dansar vi och njuter av dansen till klassisk musik. Kursen är riktad mot seniorerna eller mogna kvinnor och män. Kursen har lite lugnare tempo, men alla är välkomna. Kanske för dig som fött barn och vill träna lite varsamt eller av andra skäl vill hålla ett lugnare tempo.

Kursledare
Tiiu Kokkonen utbildades i Helsingfors vid Finlands Nationaloperas balettskola och därefter följde vidare studier vid Köln Institut fur Buhnentanz. Efter anställningar i Tyskland och Storbritannien anställdes hon sedermera vid Kungliga Baletten på Operan , där hon verkade i 23 år.

Efter 23 år vid Kungliga Baletten gick Tiiu i pension och har sedan dess undervisat balett för såväl vuxna som barn ,vid olika dansskolor och kursverksamhet. Hon har tagit pedagogiska kurser på Dans-och Cirkushögskolan.

I Kungliga Baletten dansade hon välkända klassiska baletter och modern koreografi.
Hon har även dansat flera baletter på Drottningholms Slottsteater och på Confidencen.

Alternativ
Denna kurs är anpassad för lite äldre vilket innebär att den håller ett något lugnare tempo.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Kursen är digital så du behöver ange an epostadress vid anmälningstillfället för att vi ska kunna skicka länk till mötesplatsen. Kursen körs i Zoom.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet