Media & kommunikation

Instagram kan vara ett enkelt och trevligt sätt att hålla kontakt med släkt och vänner. Både de som bor nära och de som bor långt bort. På den här gratiskursen får du lära dig att skaffa ett Instagramkonto och komma igång med att lägga upp bilder. Vi i gruppen kommer dela bilder med varandra och följa varandra på Instagram. En trygg grupp att träna sig på! Instagram är gratis. Vi kommer även att prata om att det är viktigt att man frågar om lov innan man lägger upp en bild på en person på internet.

Kursinnehåll
Vi har anställt fem ferierabetande ungdomar som ska hjälpa (äldre) personer med digitala medier. Alla som vill är välkomna att anmäla sig, det finns ingen åldersgräns.

Förkunskaper
Du behöver ha en dator eller en smart telefon samt tillgång till internet.

Digitalt möte
Vi kommer att mötas digitalt via Teams. Välkommen att höra av dig om du behöver hjälp med att förstå hur det fungerar. Telefon till SV kontoret: 0476-10959.

Kursledare
Klara Herz jobbade på Telefonakuten på SV förra sommaren. På grund av hennes lysande kunskaper inom ämnet och mycket tålmodiga och vänliga bemötande mot de äldre personerna valde vi att anställa henne även denna sommaren.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen ”Telefonakuten: Dina frågor styr innehållet!”

Bra att veta
Det är gratis, men du måste anmäla dig före start. Vi kommer att mötas digitalt via Teams. Välkommen att höra av dig om du behöver hjälp med att förstå hur det fungerar. Telefon till SV kontoret: 0476-10959.

Ett arrangemang i samarbete med Älmhults Kommun.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är mycket små, max 5 personer i varje grupp, och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.