Djur, natur & miljö

Är du en av dem som drömmer om egen djurhållning i mindre skala? Nu har du möjligheten att delta i en kurs med sex träffar i småskalig fårskötsel. Under kursens gång lär du dig allt från lamning och utfodring till mjölkning och klippning av de små ulliga vännerna.

Kursinnehåll
Kursen omfattar sex träffar och tar upp bland annat:
- Fåråret - med allmänna råd från våren till vintern,
- Sjukdomar och hälsotips,
- Studiebesök hos fårägare.

Tankar om kursupplägget
Kursen följer studiematerialet ”Fåråret” med start under våren och följer sedan årstiderna framåt.
Utgångspunkten är deltagarnas önskemål och planering av kursens upplägg sker vid den första kurskvällen.
Ett studiebesök är planerat att genomföras under kursens gång. Vid ett tillfälle planeras medverkan från Länsstyrelsen.

Förkunskaper
Grundkurs, kursen vänder sig till dig som är nybliven fårägare, funderar på att skaffa får eller är allmänt intresserad av att veta mer.

Material
Kompendiet "Fåråret" ingår i deltagaravgiften. För de deltagare som önskar köpa boken ”Får”, tillkommer en kostnad på cirka 280 kr.

Kursledare
Kristina Runeborg, Tjureda, född i Stockholm och bott på Kastellholmen och Muskö. Då åren tog Kristina till Småland kom fåren in i hennes liv - idag ägare till ett 25-tal gotlandsfår.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig andra ämnen har Studieförbundet Vuxenskolan - många andra cirklar och kurser - klicka på länken och sök på vår hemsida.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.