Data & IT

Det finns många olika sökmotorer att välja på. Safari, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Google Crome. Vilken ska man välja? Och hur gör man när man byter sökmotor i sin dator? Det kommer vi att jobba med på den här gratiskursen.

Kursinnehåll
Vi har anställt fem ferierabetande ungdomar som ska hjälpa (äldre) personer med digitala medier. Alla som vill är välkomna att anmäla sig, det finns ingen åldersgräns.

Förkunskaper
Du behöver ha en dator eller en smart telefon samt tillgång till internet.

Digitalt möte
Vi kommer att mötas digitalt via Teams. Välkommen att höra av dig om du behöver hjälp med att förstå hur det fungerar. Telefon till SV kontoret: 0476-10959.

Kursledare
Lina Andersen är en 17 årig tjej som brukar hjälpa sina föräldrar och sina mor- och farföräldrar med digitala frågor. Hon är bra på att förklara på ett sätt så att de verkligen förstår.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kurserna Så tar man skärmdumpar, Bank id, Swish, E-post Outlook, Redigera bilder, Facebook, Instagram, Whatsapp, Videosamtal via Teams, YouTube, Snapchat, Streamingtjänster, Appar, Stäm ditt instrument med hjälp av en app, Följ din menscykel med hjälp av en app”

Bra att veta
Det är gratis, men du måste anmäla dig före start. Vi kommer att mötas digitalt via Teams. Välkommen att höra av dig om du behöver hjälp med att förstå hur det fungerar. Telefon till SV kontoret: 0476-10959.

Ett arrangemang i samarbete med Älmhults Kommun.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är mycket små, max 5 personer i varje grupp, och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.