Djur, natur & miljö

Visste du att både vilda bin och biodling kan påverka den lokala närmiljön? Både tama och vilda bin bidrar till pollinering av odlade och vilda växter. Speciellt frukt och bär är beroende av binas pollineringstjänster. Som biodlare blir du en aktiv del av detta kretsloppet i din närmiljö.

Medverkande
Claudia Santoni och Göran Johnsson från Älmhults Biodlarförening i samtal med Maj Rundlöf från Lunds Universitet.

Rädda bina i Älmhult!
Rädda bina i Älmhult är ett projekt för att skapa ett blommande, surrande och attraktivt Älmhult. Det här är en av många aktiviteter som anordnas.

Bra att veta
Det är gratis att vara med, men du måste föranmäla dig. Hela familjen är välkommen, men varje person måste anmälas. Vi träffas vid bikupan nära trädgårdscaféet i Linnés Råshult. Vi är utomhus, så det är kläder efter väder som gäller. Om det regnar så finns det ett tak som vi kan hålla till under. Stanna hemma om du har förkylningssymptom.

Fick du mersmak?
Om du blir sugen och vill lära dig mer, så finns det en cirkel som du kan anmäla dig till. Det finns även möjlighet att lära sig mer om bin och biodling i Möckelsnäs Trädgård den 4 september. Mer information och anmälan på sv.se/kronoberg.