Djur, natur & miljö

Vill du bli med bin? Upptäck biets fantastiska värld och lär dig framställa egen honung. Här får du kunskaper så att du kan skaffa egna bikupor och därmed hjälpa till med pollineringen av din trakts blommor, samt göra din egen honung!

Kursinnehåll
De första gångerna blir det teori inomhus på torsdagskvällar. Därefter träffas vi ute hos bina och de träffarna bokar vi gemensamt i gruppen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig främst till dig som funderar på att skaffa bin, eller nyligen har skaffat bin.

Material
Boken: Bin till nytta och nöje

Kursledare
Göran Johnsson är ordförande i Älmhults biodlarförening och han har många års erfarenhet av biodling och av att leda kurser i biodling.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kurserna ”Fåglar i vår närhet, Motorsågskörkort, Röjsågskörkort samt ett flertal olika Hundägarkurser”

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Lokalen har handikappanpassad entré via baksidan.

I samarbete med Älmhults Biodlarförening

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.