Dans

Energi och uttryck för dig med tidigare danserfarenhet!

INNEHÅLL
Broadway jazz, en stil ursprungen från jazzdansen där musikalitet, explosivitet och sensualitet bygger de starka karaktärsdragen där du som dansare har möjlighet att färga dina rörelser med din egen personlighet. Det är en stil som du kan finna på de flesta musikalscener och cabaret-shower idag. Det är heller inte helt omöjligt att det dyker upp en och annan rekvisita eller att det dansas i klackar. Allting handlar om att bjuda på sig själv och ge publiken en riktig show fylld av sprudlande energi.
Det går inte att börja denna kurs längre nu under vårterminen, vi släpper höstens kurser för anmälan den 1/6 så håll utkik!

ÅLDER
15+

FÖRKUNSKAPER
Öppen nivå = Både för dig med lite och inga förkunskaper i denna stil men du bör ha något års danserfarenhet för att kunna hänga med.

LEDARE
Linda har jobbat som dansledare hos oss sedan hösten 2018. Hon är utbildad danspedagog vid Karlstads universitet och har dansat och undervisat olika åldersgrupper i många olika genrer och stilar genom åren. För tillfället studerar hon till ämneslärare i musik vid Linnéuniversitetet i Växjö och siktar i framtiden på att arbeta som både dans- och sångpedagog.

Linda är uppvuxen i Vimmerby och började dansa och sjunga redan som liten. Hon gick det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap vid Vimmerby gymnasium och kombinerade sina studier med utökat program dans. När gymnasieutbildningen var klar flyttade hon till Karlstad där hon studerade till danspedagog. Hon är utbildad i balett, jazzdans, improvisation, streetdance och nutida dans och har bl.a. undervisat i streetdance och jazzdans vid Vimmerby dansstudio.

Under sitt sista år i Karlstad läste hon utöver sina studier kursen "Dans och scenisk produktion" - en kurs där de samarbetade med studenter från musikhögskolan Ingesund och satte upp musikalen Parade. Därefter fick hon mersmak för musikal och när hon flyttade till Växjö sökte hon efter möjligheten att få spela mer musikal. Den drömmen blev sann och hösten 2018 medverkade hon i LinneaTeaterns produktion "Victor/Victoria" i självaste titelrollen! Därefter har det blivit fler uppdrag med LinneaTeatern, nu senast som koreograf och sångsinstudering med "Emil i Lönneberga".
Vi fick upp ögonen för henne då hon började dansa hos oss under vårterminen 2018 och vi är nu glada över att hon är en del av vår lärargrupp och utöver våra kvällskurser undervisar på Växjö Fria Gymnasium där vi håller i dansprofilen.

PRISINFO
1 500kr per termin
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse skickas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, välj alltid faktura och inte direktbetalning.

Vill du gå många kurser hos oss rekommenderar vi dig att skaffa Paketpris eller Terminskort.
Paketpris = dansa upp till 5 kurser för 4 250kr.
Terminskort = dansa hur många kurser du vill för 4 750 kr.
Anmäl dig till arrangemanget för Paketpris eller Terminskort och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet kommer finnas på vår hemsida framöver.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
För dig som vill utveckla din jazzteknik ytterligare, då det inte tränas så mycket i denna kurs, kan vi rekommendera någon av våra jazzdanskurser.

BRA ATT VETA
- Mjuk klädsel och barfota rekommenderas (ibland karaktärsskor/klackskor med låg klack). Dusch och omklädningsrum finns.
- Som danselev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- Har du läst våra köpevillkor? Om inte, gör detta på vår hemsida dansaivaxjo.se när den kommer igång.
- OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

TA DIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN:
Vi följer gällande rekommendationer och försöker minska smittspridning genom att bland annat desinficera tagytor i våra lokaler.
Vi ber dig följa myndigheternas rekommendationer och hos oss tvättar du händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt deltar inte om du har symptom på förkylning.
Vill du delta online; meddela oss på kontoret så hjälper vi dig.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet