Hantverk & konst

Spetsen har sedan 1500-talet prytt våra kläder och inredningstextilier. Ännu i dag har vi nytta och nöje av denna konst. Vill du lära dig tekniken eller kan du redan en del och vill förkovra dig? Du får handledning och tillgång till många olika mönster. Kontakta oss om du är intresserad av att låna knyppeldyna. Eller vill du lära känna skinnets många möjligheter, sy ett par tofflor, en mössa, en väska eller ett par vantar.
Du kan också prova på broderi och lära dig olika stygn för att kunna skapa vackra dukar m.m.
Prova alla tre teknikerna eller förkovra dig i ett av hantverken.I denna cirkel samlar vi tre tekniker, Broderi, skinnsömnad och knyppling

Kursinnehåll
1. Du får handledning och tillgång till många olika mönster.
2.Eller vill du lära känna skinnets många möjligheter, sy ett par tofflor, en mössa, en väska eller ett par vantar.
3. Du kan också prova på broderi och lära dig olika stygn för att kunna skapa vackra dukar m.m.
Prova alla tre teknikerna eller förkovra dig i ett av hantverk

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Material
Du tar med eget material om du har. Kontakta oss om du behöver hjälp med materialinköp. Hör också av dig om du är intresserad av att låna knyppeldyna.

Kursledare
Kristina Lenngren är en skicklig slöjdare med många års erfarenhet av att leda kurser och av textilhantverk

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Efter kursens slut skickar vi ut enkät som vi är glada om du vill svara på.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.