Dans

Glädje, fart, styrka och akrobatik i ett!

INNEHÅLL
Cheerleading hos oss är en mer dansant variant och inte tävlingssportinriktad. Vi gör det för att ha kul helt enkelt! På dessa grundläggande kurser dansar du till fartfyllda medleyn och får träna på enklare lyft och andra akrobatiska övningar samt jobba med pompoms. Rörelsemönstret utgörs av skarpt avgränsade och spända rörelser. Dansen framförs i högt tempo till taktfast och snabb musik.

Cheerleading är ursprungligen en amerikansk sport, som numera spritts över världen. Det var till en början ett sätt att stödja det egna laget vid idrottsevenemang, vilket förblir vanligt förekommande särskilt i USA. Cheerleading skapades på 1860-talet av Johnny Campbell. Utövarna använde först så kallade "pompoms" av papper och hejade mest på fotbolls- och basketmatcher. De flesta svenska utövarna av cheerleading är idag kvinnor, men varje år dyker det upp allt mer manliga utövare i så kallade mixade lag med herrar och damer.

FÖRKUNSKAPER
Fortsättning 1 = Förkunskaper motsvarande 1 år krävs. Detta är den grupp du väljer om du dansade Cheerleading F1, 9-12 år i höstas på samma dag och tid.
Vi har en helt ny nybörjargrupp på tisdagar 17:20-18:20 för dig som inte har tidigare erfarenhet.
OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

ÅLDER:
9-12 år

PRISINFO
1 500kr per termin
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse skickas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, välj alltid faktura och inte direktbetalning.

Vill du gå många kurser hos oss rekommenderar vi dig att skaffa Terminskort, 9-12 år.
Terminskort = dansa hur många kurser du vill för 3 400 kr.
Anmäl dig till arrangemanget för Terminskort, 9-12 år och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet kommer finnas på vår hemsida framöver.

LEDARE
Evelina & Julia O
Evelina tog sina första danssteg hos oss på Kulturama Preparandum i barndans i en termin 2008. Därefter tog hon en paus men har sedan 2012 dansat hos oss så pass mycket att det nästan känns som att hon bor här!
Sedan dess har hon provat på de flesta av våra dansstilar och har svårt att välja en favorit. Hon har dansat i alla fyra av våra uppvisningsgrupper och dansar för tillfället kvar i Cheer Prep. Hösten 2019 kunde man se Evelina i LinneaTeaterns uppsättning av ”Annie”.
Hon började som hjälpledare/tolk hos oss, har gått några av våra dansledarutbildningar och har även vikarierat en del inom många olika stilar. Sedan vt 2020 är hon en del av vårt dansledarteam med sina egna klasser!

Julia O. har haft egna klasser hos oss sedan vt 2020 men hon har dansat här mycket längre än så. Sedan 2012, då hon började med jazz, har hon dansat hos oss och har genom åren provat på de flesta av våra dansstilar.
2019 deltog Julia i LinneaTeaterns uppsättning av familjemusikalen ”Annie” som dansare, hon har varit med i tre av våra uppvisningsgrupper (Cheer Prep, Expressions och KPC) och dansar för tillfället kvar i Cheer Prep.
Julia O. började som hjälpledare i cheerleading och har därefter vikarierat en del hos oss. Hon har även jobbat som dansledare för andra föreningar i Växjö och vill i framtiden fortsätta jobba mycket med dans. Vi är glada över att hon fortsätter som dansledare hos oss!

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Vi har många roliga kurser för dig som är 9-12 år som HipHop, Show, Jazz, Gymnastik, Balett men även Teater. Om du fortsätter utveckla dig inom cheerleadingen kan du så småningom söka till KPC som är en av våra uppvisningsgrupper och/eller Cheer Prep som är vår högsta nivå inom Cheerleading. Men för dessa grupper måste du även ha god dansteknik och behöver komplettera din cheerleading med t.ex. jazzdans.

BRA ATT VETA
- OBS! Undervisning sker i nya lokaler på Blockvägen 8, Norremark!
- Mjuk klädsel och innegymnastikskor rekommenderas.
- Som elev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- Har du läst våra köpevillkor? Om inte, gör detta på vår hemsida dansaivaxjo.se när den kommer igång.
- OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN:
Vi följer gällande rekommendationer och försöker minska smittspridning genom att bland annat desinficera tagytor i våra lokaler.
Vi ber dig följa myndigheternas rekommendationer och hos oss tvättar du händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt deltar inte om du har symptom på förkylning.
Vill du delta online; meddela oss på kontoret så hjälper vi dig.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet