Data & IT

Tycker du att det är svårt att hinna med i den digitala utvecklingen och känner du att du inte riktigt har kommit igång själv med allt som man ni ska behöva kunna? Band-ID, mejl, sociala medier med mera får du lära dig här!

Kursinnehåll
Vi kommer att gå igenom grunderna inom datoranvändning så att du kan bli mer självgående när du är ute på internet eller använder din dator till något annat. Exempel på områden vi kommer att gå igenom: Hur en använder sin dator, Bank-ID, sociala medier, internetbank, internetsäkerhet, beställa på nätet, mejl, hur en tar hand om sin dator med mera!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Material
Ta med en egen dator eftersom det blir lättare att använda allt det man lärt sig på den datorn som man sen kommer att använda. Lånedatorer finns dock.

Kursledare
Kenneth Ruth, har haft många kurser hos SV inom dator och smartphone. Med ett genuint intresse för IT får han sina deltagare att komma tillbaka för att ständigt lära sig mer!

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns det även möjlighet att delta i fortsättningskurser inom dator och smartphone.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Kursen genomförs i samarbete med SKPF Pensionärerna Arvidsjaur.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.