Trädgård, hus och hem

Det är märkligt med jord. Denna bruna röra, som många av oss kallar smuts, innehåller den största biologiska mångfalden som vi har på vår planet. Många tänker på tropiska regnskogar, eller korallrev när man pratar om biologisk mångfald, med det är i jorden som de flesta arterna finns. Föreläsningen kommer att handla om hur man bygger upp bördigheten i jorden, och hur viktig markstrukturen är för att allt som lever där. Föreläsaren Håkan Wallander kommer också att ge tips på vad man kan tänka på för att förbereda jorden i olika delar av trädgården, som grönsakslandet, stenpartiet eller skogsträdgården.

Medverkande
Håkan Wallander är professor i markbiologi och har stora kunskaper om det organiska material som täcker en stor del av jordens yta: nämligen jord.

Bra att veta
Föreläsningen sker online, så det går bra att vara med hemifrån soffan var du än bor. Det enda som krävs är en dator med internetuppkoppling. Ange din mailadress när du anmäler dig. Inbjudan till det digitala mötet kommer via mail när det närmar sig.

Deltagaravgift
Fakturan kommer via epost.
Om du är medlem i Älmhults Trädgårdsföreningen eller deltagare i Studiecirkeln i Skogsträdgårdsodling med cirkelledare Christina Meyer så går du gratis på den här föreläsningen. Ange det vid anmälan i så fall. Ange vilken Trädgårdsförening du är medlem i.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Älmhults Trädgårdsförening.