Djur, natur & miljö

Växjöortens biodlareförening inbjuder till en studiecirkel i drottningodling. Syftet med cirkeln är att du ska lära dig grunderna så att du kan odla drottningar i liten skala för eget bruk. Målet är att varje deltagare ska få minst en odlad drottning.

Kursupplägg
Studiecirkeln omfattar två teoretiska och tre praktiska träffar samt en uppföljande träff efteråt där vi reflekterar om hur det gått och drar lärdomar av detta till kommande år. För de deltagare som vill kommer vi att använda oss av en parningsstation i Blekinge för att para drottningarna (om denna möjlighet ges).

Max deltagarantal är åtta - i första hand Växjöortens bf:s medlemmar. I mån av plats ges också andra föreningars medlemmar möjlighet att delta.

Förkunskaper
Grundläggande, du behöver några års erfarenhet av biodling.

Material
Vi använder boken "Drottningodling steg för steg" - meddela vid anmälan om du vill köpa boken via studiecirkeln.

Kursledare
Ledare från Växjöortens biodlareförening.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig andra ämnen har Studieförbundet Vuxenskolan - många andra cirklar och kurser - klicka på länken och sök på vår hemsida.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.

Välkommen med anmälan!