Dans

En av våra uppvisningsgrupper: utveckla din scenvana och ha kul tillsammans!

INNEHÅLL
Elements är en av våra uppvisningsgrupper som redan hunnit med ett flertal uppträdanden och bl.a. vann danstävlingen "Danskarusellen" 2018.
Här lär du dig koreografier i olika tekniker inom jazzdansgenren, men får även testa på lite andra stilar, du får mer scenerfarenhet och synas på våra sociala medier.
Man kommer att kunna läsa mer om Elements och vad det innebär att vara med i denna grupp på vår hemsida inom kort.

FÖRKUNSKAPER
Goda danskunskaper. Speciell uttagning till gruppen. Begränsat med platser.
Nästa audition blir under vårt öppet hus i augusti 2022, Anmälan släpps 1 juni.
OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!


ÅLDER:
10-13 år

PRISINFO
1 700kr per termin + att man dansar minst 1 gång i veckan hos oss utöver denna klass.
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse skickas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, välj alltid faktura och inte direktbetalning.

Vill du gå många kurser hos oss rekommenderar vi dig att skaffa Paketpris eller Terminskort.
Terminskort, 9-12 år = 3 400kr
Paketpris, 13+ = dansa upp till 5 kurser för 4 250kr.
Terminskort, 13+ = dansa hur många kurser du vill för 4 750 kr.
Anmäl dig till arrangemanget för Paketpris eller Terminskort och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet kommer finnas på vår hemsida framöver.

LEDARE
Lydia & Tara. Lydia är huvudledare och undervisar de flesta av lektionerna. Tara ansvarar för administrationen och undervisar till viss del.
Lydia började dansa Jazz på Kulturama Preparandum 2008 och har under åren även dansat stilar som HipHop, Modern/Nutida dans, Balett och Cheerleading. Hon har även dansat i våra uppvisningsgrupper Expressions och KPC.
2016 flyttade Lydia ner till Lund för att gå en estetisk spetsutbildning inom dans på Lunds Dans- och Musikalgymnasium. Där tränade hon dagligen ett flertal dansstilar som Balett, Jazz, Modernt, Streetdance och Stepp. I utbildningen fick hon även kunskaper inom dansteori, teater och sång.
Att stå på scen är något av det bästa Lydia vet och under de tre åren i Lund uppträde hon i ett flertal shower och uppsättningar på Lunds Stadsteater, bland annat i dansnummer och som konferencier i skolans sommarshower och även i en av huvudrollerna i musikalen ”FAME” 2019. Lydia har även varit med som dansare i julshowen på Glasklart i Malmö. Vid sidan av skolan undervisade hon även i Barndans och Streetdance i Skåne.
2019 gick flyttlasset tillbaka till Växjö i samband med att Lydia avslutade sin dansutbildning i Lund. Här på hemmaplan har hon hunnit vara med i LinneaTeaterns uppsättningar av ”Annie” och "Guys and Dolls" på Växjö Teater och förutom att börja dansa på Kulturama Preparandum igen så blev hon en del av vårt dansledarteam med danskurser i Alvesta 2019-2020. Sedan hösten 2021 är hon tillbaka, denna gång med danskurser hos oss i Växjö.

Taras historia hos oss går tillbaka ända till 2004 då hon var danselev i "Funkjazz" och fortsatte som danselev i olika stilar fram till 2012.
Några av de utbildningar hon gått:
- Danslinjen på Kaggeholms Folkhögskola i Stockholm
- Danslinjen på Löftadalens Folkhögskola i Åsa, Halland (med fokus på bland annat balett, modern/nutida dans och jazz).
- Danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet Genom åren har hon inte riktigt kunna släppa kontakten med oss på Kulturama Preparandum, vilket vi såklart är glada över, och har därför pendlat lite fram och tillbaka för att kunna undervisa lite hos oss under sin utbildning i en stil hon brunnit för lite extra genom åren och t.o.m. tävlat i; Magdans.

När hon var färdigutbildad flyttade Tara tillbaka till Växjö och vikarierade 2018-2019 som cirkelledare och konstnärligt ansvarig på heltid och hon gjorde detsamma igen 2020-2021.
Det har alltid varit en dröm för Tara att kunna jobba med det hon älskar och är utbildad i, och vi är glada att hon väljer att stanna kvar hos oss och nu under vårterminen är hon tillbaka på kontoret och jobbar halvtid hos oss (bl.a. som huvudansvarig för dansen på Växjö Fria Gymnasium) och halvtid hos Dackegymnasterna!

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Vi har många roliga påbyggnadskurser inom dans för dig som har flera års tidigare danserfarenhet som Cheerleading, Show, HipHop, Gymnastik, Balett men även Teater och för dig som är 13+ finns ännu fler valmöjligheter...

BRA ATT VETA
- Det kommer att bli bootcamps under vårterminen. Mer info kommer till alla deltagare.
- Mjuka kläder och barfota eller nättare tekniksko rekommenderas. Uppsatt hår. Dusch och omklädningsrum finns.
- Som elev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- Har du läst våra köpevillkor? Om inte, gör detta på vår hemsida dansaivaxjo.se när den kommer igång.
- OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

TA DIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN:
Vi följer gällande rekommendationer och försöker minska smittspridning genom att bland annat desinficera tagytor i våra lokaler.
Vi ber dig följa myndigheternas rekommendationer och hos oss tvättar du händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt deltar inte om du har symptom på förkylning.
Vill du delta online; meddela oss på kontoret så hjälper vi dig.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet