Djur, natur & miljö, Hållbar utveckling

Denna kurs har ännu inget startdatum så anmälan här är inte bindande.

Kombinera ditt intresse för sportfiske, med att bli utbildad fisketillsynsman med befogenheter utfärdade av Länsstyrelsen enligt Svensk lag

Kursinnehåll
Så här blir du fisketillsynsman
De krav som ställs för att du ska kunna bli fisketillsynsman är att du är 18 år fyllda och har en uppdragsgivare som innehar utbildning inom fisketillsyn. Denna uppdragsgivare kan vara ett naturreservat eller din fiskeklubb.
I utbildningen ingår kännedom om fiskelagstiftning, samt delar av polisens och kustbevakningens arbete. Samt vilka befogenheter du kommer att få som fisketillsynsman och att dessa används med rätt och tillbörlig kunskap. Utbildningar kan göras genom studiecirklar. Vill din fiskeklubb själva hålla i undervisning så skall avsedd bok användas för utbildningen.

Förkunskaper
Grundkurs, Inga förkunskaper krävs.


Material
Boken Fisketillsyn är en handledning för fisketillsynsmän. Boken är också gjord för att utgöra ett stöd för tillsynsmännen i deras arbete.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.