Hälsa & välbefinnande

Starta dagen på bästa möjliga sätt!

Kursinnehåll
I den här kursen ska vi börja dagen på bästa möjliga sätt, nämligen med flowyoga. Här rör vi oss igenom olika yogapositioner i ett skönt flöde som länkas samman med våra andning och du rör dig med rytmen av ditt andetag. På kursen håller vi på med mycket undervisning i andningsteknik och kroppens fysiologi under varje timme. Du komma att lämna kursen med en förståelse för varför kroppen reagerar som den gör på stress, rastlöshet och lugn. En yogaklass består av stående positioner och sittande positioner och börja och avslutas alltid med avslappning och vila. Generellt är FlowYoga en kurs för dig som vill ha en omväxlande och fysiskt utmanande yogaklass. Du övar upp styrka, balans och smidighet.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper i Yoga. Varmt välkommen!

Kursledare
Marie Plambech Rybergs vision är att hjälpa människor, stora som små, att hitta lugn i vardagen genom att skapa balans mellan kropp och sinne utifrån ett vetenskapligt perspektiv samtidigt som vi yogar. Mycket handlar därför också om förståelse för vad som händer i kroppen när man utöver yoga. Marie har forskat och tagit en doktorsexamen i biologi och hon ser därför samspelet i kroppen och mellan kroppen och sinnet utifrån ett djupare och vetenskapligt perspektiv. Hon håller på med mycket undervisning i andningsteknik och kroppens fysiologi under varje timme. Marie vill att du lämnar klassen med en förståelse för varför kroppen reagerar som den gör på stress, rastlöshet och lugn. Hon önskar att du får verktyg för lugn i hemmet som är enkla att använda i vardagen.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen ”Yolates” med samma ledare.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura via epost före kursstart.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.