Samhälle

Denna digitala föreläsning om Hemberedskap riktar sig till dig som känner att du vill vara mer förberedd för att klara dig om en kris uppstår i samhället.
Vi erbjuder en föreläsningsserie med tre föreläsningar om Hemberedskap:
1. Bra saker att veta för dig som lever med barn i hushållet
2. Särskilt för dig som bor i lägenhet
3. Särskilt för dig som bor i eget hus / villa
Föreläsningarna är gratis, och du får gärna anmäla dig till alla tre om du vill.


Hur klarar du dig om du behöver sitta i hemkarantän i några veckor? Om det samtidigt skulle bli ett el-avbrott, hur ser det ut då? När kan du förvänta dig att få hjälp av samhället? Vilka krav ställer samhället på dig som privatperson?
Hemberedskap är något som var en självklarhet förr i tiden, för att sedan bli mer och mer bortglömt. De senaste åren har behovet av beredskap på hushållsnivå gjort sig allt mer påmint. Hemberedskap, krisberedskap, prepping - oavsett vad du vill kalla det så är det här möjligheten att få svar på dina funderingar eller kanske väcka nya tankar kring hur du blir lite mer förberedd.
Vid varje föreläsningstillfälle kommer det också att finnas tid för reflektion och diskussion i gruppen.

Medverkande
Tommy Kreutner, instruktör i hemberedskap åt Civilförsvarsförbundet, berättar om vad vi behöver förbereda oss inför, hur vi ska förbereda oss men framför allt varför vi ska förbereda oss.

Bra att veta
Detta är ett online event. Det innebär att det går fint att vara med hemifrån sin egen soffa, eller var man än befinner sig. Det är gratis att vara med. Anmäl dig senast tre dagar innan föreläsningen, så att du hinner få möteslänken i tid.