Foto - bildredigering Lightroom/Photoshop CC

Foto - bildredigering Lightroom/Photoshop CC

Media, foto, film och grafisk formgivning

Kursdagen blir en intensiv dag med grundläggande redigering i Lightroom CC samt mer avancerad redigering i både Lightroom CC och Photoshop CC.

Från kl 08.30 är kursledaren på plats och då kan du komma och sätta upp din dator samt starta Lightroom och Photoshop och se till att allt är i sin ordning.

Kursstart kl 09.00 – då ska allt med datorerna vara klart och vi kör igång.

Förmiddagen kommer att bestå av arbete med Lightroom. Importering och bildurval samt genomgång av de olika redigeringsmöjligheter och verktyg som finns och vilka justeringar jag alltid gör på mina bilder.

Vi tar kort paus för fika någon gång under förmiddagen.

Ca kl 12.00 tar vi lunch.

På eftermiddagen går vi vidare med bilderna i Photoshop och titta på hur man lägger på overlays, flyttar huvuden, lägger på en färg, byter himmel samt på bästa sätt förstorar en bild.

Fika och avslutning, utvärdering. Vi är klara ca kl 17.00.

Vad behöver du förbereda samt ha med dig?
– En dator (bärbar eller stationär) med Lightroom CC och Photoshop CC installerat. Du kan använda en annan/äldre version av programmen, t ex Lightroom 6, men då saknas vissa reglage som jag använder vid bildjusteringar.
– Tre bilder du vill jobba med i redigeringen. Gärna i RAW-format, men även jpg fungerar. Se till att ha bilderna samlade i en lättillgänglig mapp på din dator där du lätt hittar dem (t ex på skrivbordet).
– En overlay-bild som jag mejlar till dig fredagen innan med instruktioner om hur du laddar ner den och sparar den lättillgängligt på din dator.