Media & kommunikation

Syftet med kursen Bygga en bild, att skapa en bildfantasi, som omfattar tre träffar, är att du ska lära dig om hur du kan jobba i Photoshop och vad man kan göra med sin bild.

Kursinnehåll
I den här kursen kommer du att lära dig bygga ihop en fantasibild av flera olika bilder. Du kommer att lära dig arbeta med många lager, lagermaskning och lagerstil. Kursen innehåller även hur du jobbar med olika blandningslägen och FX-filter. Du lär dig skapa egen pensel och hur du jobbar med denna. Om tid finns så får du även lära dig lite småtricks i Photoshop som kommer att lyfta din bild lite extra.

Detta gäller vid träffen:
Kom i god tid, kurslokalen är öppen från kl 18.00 - sätt upp din dator samt starta Photoshop CC och se till att allt är i sin ordning. Kursstart kl 18.30. Vi tar kort paus för fika någon gång under kvällen, ta med eget tilltugg till fikat (kaffe/te fixar vi på plats).

Vad behöver du ha med dig?
– En dator (bärbar eller stationär) med Photoshop CC installerat.

Förkunskaper
Kursen passar dig som har en arbetat med Photoshop CC tidigare och har grundläggande kunskaper om hur bildredigeringsprogrammet fungerar.

Kursledare
Ledare Björn Lindqvist, Alvesta. Läs mer om Björn och se hans bilder på Beautiful Reflections & Art

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill utveckla ditt fotograferande finns andra fotokurser att delta i.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalité på kurserna. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.