Hantverk & konst

Joanna Svensson är författare, poet, novellist och föreläsare. Hon har blivit framgångsrik trots sin dyslexi. Eftersom hon tänker i bilder ser hon tydligt helheten i det hon skriver.

Men vägen till framgång har varit lång. Hon var tvungen att ha ett väldans anamma, tro på sig själv och framför allt ha lyckan att träffa de rätta personerna i sitt liv. De som trodde på henne och hennes uttrycksfulla naturbegåvning.

Idag har hon två tegelstenstjocka romaner bakom sig, vilka ingår i en trilogi där även tredje delen är nästan färdig.

Det har även blivit 5 större poesiböcker på 4 olika språk och 2 novellsamlingar. Hon finns representerad i ett stort antal inter- nationella antologier och har deltagit i flera internationella bokmässor, både i Warszawa och Krakow samt i Bukarest, där hon representerat Sverige och tilldelats 1:a pris i prosa.

Under årens lopp har hon medverkat i ett större antal poesifestivaler runt om i Europa.

Hon kommer att berätta om sin uppväxt, sitt författarskap, vad som drivit och driver henne, hur man skall gå tillväga med sitt skrivande när man har dystografi (utan att veta om det!)

Om detta och mycket, mycket mer vill hon berätta! Hon utlovar en rejält spännande och utomordentligt intressant eftermiddag.

Varmt välkomna!