Språk

Möta våren i Paris eller flanera på stranden i Cannes? Tänk att faktiskt kunna göra sig förstådd på franska. Det stärker självkänslan och öppnar nya dörrar! Kanske ligger skolfranskan i träda eller så är franska språket en helt ny utmaning. Oavsett vilket är nyckeln till språket att bygga på sitt ordförråd och träna enkel konversation. Tillsammans med andra blir franskan till en kul utmaning.

Kursinnehåll
Fokus kommer att ligga på vardagssituationer som kan ske i olika sammanhang i syfte till att använda lämpliga uttryck för att presentera sig och att småprata. Vi kommer även att titta på grammatiken, uttal och vad som är nödvändiga för att få en förståelse av de grundläggande begreppen. Efter kursen kommer deltagarna att kunna använda ett antal olika fraser för att på ett enkelt sätt kunna beskriva olika situationer som man kan hamnar i.

Förkunskaper
Inga förkunskaper i franska krävs. Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare, eller som har gamla kunskaper och känner att du vill börja om fån början.

Kursledare
Bilal Lagoun jobbar som verksamhetsutvecklare på SV i Alvesta. Hans föräldrar härstammar från fransktalande Algeriet, så i hemmet talas svenska, arabiska och franska. Bilal ser fram emot att dela med sig av sina språkkunskaper!

Utvecklingsmöjligheter
Om intresse finns så fortsätter vi med ”Franska B1-B2” nästa termin.

Bra att veta
Kallesle/faktura skickas till dig vie epost före start. Vi träffas i SVs mysiga lokaler i centrala Alvesta.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet