Hantverk & konst

"Gör din egen bok- Bokbinderi"
Bokbinderi är ett traditionellt och gammalt hantverk som blir både vackert och unikt.
I den här workshopen lär du dig från grunden hur du på enkelt sätt kan göra vackra bindningar med hjälp av nål, tråd, papper och andra material.

Kursinnehåll
Vi utgår från papper och allt som går att skapa med hjälp av just papper.
Fiberriktningar, hur man mäter, skär eller river samt hur man binder utan lim, är lite av det vi tar upp. Under dessa få timmar får du med dig kunskap om hur du själv kan gå vidare och skapa vackra och personliga presenter.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper men kursledaren talar engelska.

Material
Grundmaterialet ingår i kursavgiften, men har du papper du vill binda t.ex texter, akvareller eller likande så ta med det. Vill du får du gärna ta med nålar, trådar och band I olika färger, pärlor, tygbitar eller annat du vill använda i dina bindningar. Om du har en favoritsax eller kniv du gärna arbetar med ska du förstås ta med den också.

Kursledare
Sea van Rachel
Jag har skapat så länge jag kan minnas, mina händer vill hela tiden vara sysselsatta med att laga, sticka, forma i lera eller kalligrafera. De senaste åren har jag ägnat åt att fördjupa mig i olika aspekter av pappers- och bokbindningskonst. Jag tillverkar mitt eget papper och har avslutat en bokbindarutbildning på Rättviks Folkhögskola.
Jag vill i så stor utsträckning som möjligt använda mig av hållbara naturmaterial. Jag har rest och verkat i olika länder och ser en koppling mellan mig själv och de möten med människor, kulturer och visdom som resorna gett mig. Alla människor har något att berätta och är del av samma stora berättelse. Jag tror att ett stort hjärta förenar oss alla och jag ser framme mot att få möta dig och lära känna din historia.


Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen ”Gör ditt eget papper”

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Vi tar en paus under de här fyra timmarna. Du kan ta med egen mat eller handla enklare fika eller smörgås på handpappersbruket, som du beställer när du kommer.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet