Hantverk & konst

Denna kurs i att göra ditt eget knivskaft är för dig som tycker om att arbeta med dina händer och den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående.

Kursinnehåll
Under 10 onsdagskvällar får du möjlighet att skapa dig en egendesignad kniv med hölje från idé till färdigt alster. Tänk dig ett knivskaft som passar perfekt i din hand med ett utseende som ingen annan kniv har! På köpet får du lära dig hantverket att skapa för hand och med hjälp av snickerimaskiner.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, grundkurs.

Material
Du får tillgång till snickeriet vid Dädesjö hembygdsgård, material till skaftet och höljet ingår och det du ska skaffa på egen hand före första träffen är ett knivblad. Det kan du beställa från Slöjddetaljer klicka på denna länk för att se deras utbudeller från något annat ställe.

Kursledare
Henry Ankarskiöld, Dädesjö.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig andra ämnen har Studieförbundet Vuxenskolan - många andra cirklar och kurser - klicka på länken och sök på vår hemsida.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.