Trädgård, hus och hem

Det finns olika sätt att ta tillvara grönsaker så att man kan njuta av dem under hela vintern. På den här kursen får du lära dig mjölksyrning/fermentering, inläggning och syltning.

Kursinnehåll
1. Teorikväll om grundläggande livsmedelskemi för att dina konserveringar ska bli hållbara och säkra att äta (i mars på SV)
2. Teorikväll om att odla sina egna grönsaker (i mars på SV)
3. Praktisk dag om inläggning och syltning (i augusti på Gröönsgård)
4. Praktisk dag om mjölksyrning och fermentering (i september på Gröönsgård)
5. Utvärdering och provsmakning (i oktober på SV).

Kursledare
Mimmi Åkerblom är utbildad måltidsekolog som jobbar med självhushållning och kommersiell grönsaksodling. Mimmi brinner för lokal matproduktion och driver Gröönsgårds andelsjordbruk. Hon har även varit med och startat Reko-ringen i Älmhult.
Läs mer om Mimmi och Gröönsgård här: Gröönsgård

Utvecklingsmöjligheter
Mimmi Åkerblom leder även ”Hönskurs” hos Studieförbundet Vuxenskolan.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura via mail före kursstart. Vissa träffar blir i SVs lokaler i Älmhult, och vissa träffar blir på Gröönsgård, nära Grimslöv.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet