Media & kommunikation

I kursen Grundjustera dina bilder i Lightroom Classic, som omfattar en träff, får du lära dig hur du kan redigera dina bilder för att sedan ta dem vidare för mer specifik redigering. Att skapa en bild med bra grundläggande förutsättningar ger större möjligheter för dig att i det fortsatta arbetet få en bild med hög kvalitet

Kursinnehåll
- Reglagen och dess funktioner
- Grundjusteringstricks
- Export i olika filformat

Detta gäller vid träffen:
Kom i god tid, kurslokalen är öppen från kl 18.00 - sätt upp din dator samt starta Lightroom Classic och se till att allt är i sin ordning. Kursstart kl 18.30. Vi tar kort paus för fika någon gång under kvällen, ta med eget tilltugg till fikat (kaffe/te fixar vi på plats).

Vad behöver du ha med dig?
– En dator (bärbar eller stationär) med Lightroom Classic installerat. Det finns också två versioner av Lightroom - du ska ha den som heter Lightroom Classic.

Förkunskaper
Kursen passar dig som har en arbetat med Lightroom Classic tidigare och har grundläggande kunskaper om hur bildredigeringsprogrammet fungerar.

Kursledare
Ledare Björn Lindqvist, Alvesta. Läs mer om Björn och se hans bilder på Fotograf Björn Lindqvist

Utvecklingsmöjligheter
För dig som deltagit i "Grundjustera dina bilder i Lightroom Classic" finns möjlighet att ta din bildredigering till en annan nivå genom att delta i kursen "Ta dina bilder till en ny nivå i Photoshop"

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalité på kurserna. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.