Samhälle

Denna studiecirkel riktar sig till dig som känner att du vill vara mer förberedd för att klara dig om en kris uppstår i samhället. Vi fokuserar särskilt på sådant som är viktigt att tänka på för barnfamiljer.
Hur klarar du dig om du behöver sitta i hemkarantän i några veckor? Om det samtidigt skulle bli ett el-avbrott, hur ser det ut då? När kan du förvänta dig att få hjälp av samhället? Vilka krav ställer samhället på dig som privatperson?

Hemberedskap är något som var en självklarhet förr i tiden, för att sedan bli mer och mer bortglömt. De senaste åren har behovet av beredskap på hushållsnivå gjort sig allt mer påmint. Hemberedskap, krisberedskap, prepping - oavsett vad du vill kalla det så är det här möjligheten att få svar på dina funderingar eller kanske väcka nya tankar kring hur du blir lite mer förberedd.

Medverkande
Tommy Kreutner, instruktör i hemberedskap åt Civilförsvarsförbundet, berättar om vad vi behöver förbereda oss inför, hur vi ska förbereda oss men framför allt varför vi ska förbereda oss.

Bra att veta
Denna studiecirkel är online, så det går bra att vara med hemifrån oavsett var i landet du bor. Dessutom finns det fem fysiska platser, för dig som föredrar att träffas fysiskt. Ange i anmälan om du vill vara med fysiskt. Platsen är då SVs lokaler, Centralgatan 3, Alvesta (precis vid stationen, smidigt om du kommer med tåg).

Vi kommer att träffas fem gånger. De tre första datumen är 8 februari, 22 mars, 3 maj, de två sista datumen bestämmer vi gemensamt i gruppen.