Djur, natur & miljö

Honungsringen bjuder in till en heldag där vi lär oss mer om honungens kvalité och egenskaper, oberoende kontroller genom certifiering och vaxets betydelse i honungsproduktionen.

Datum: Lördag den 19 januari 2019, drop in-fika från kl 09.30 - kursen startar kl 10.00 och pågår fram till kl 17.00. Avbrott för lunch och em-fika.

Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Centralgatan 3, Alvesta.

Kursdagens huvudrubriker:
- Vad är det i honungsburken? - Livsmedelsverkets provtagning, Honungsringens honungsprover en översikt 2006–2018
- Honungens smaker - Sensorik för biodlare, Ursprungsbestämning genom aromanalys
- Livsmedelskontroller - Primärproduktion och förädling
- Certifiering - IP Biodling, EU-ekologiskt och KRAV
- Bivax som honungsförpackning

Kursdagen kommer också att kunna följas direkt via länk - länken skickas ut någon dag före kursdagen.

Deltagaravgift på plats: 300 kr/deltagare inkl fika/lunch/fika. Deltagaravgift via länk: 150 kr.

Meddela i samband med anmälan om du önskar delta på plats och ev matallergier eller om du önskar följa kursen via länk. Kallelse med faktura skickas till anmälda deltagare via mejl.

Välkommen med anmälan till en informativ och inspirerande dag!