Djur, natur & miljö

Hoopers, som ursprungligen kommer från USA, är en relativt ny sport i Europa. I Hoopers ska hunden ta sig igenom en bana bestående av hoops (bågar), tunnlar, staket och tunnor utan fel genom ett samarbete med sin förare. Ett smidigt samarbete mellan förare och hund är den viktigaste grunden för denna hundsport.

Vad är Hoopers?
Sporten passar alla hundar, oavsett ras, ålder eller storlek och för alla förare, gammal som ung Den är också lämpligt för hundar som inte får hoppa på grund av fysiska begränsningar. Hundföraren behöver inte heller vara en atlet eftersom förarens roll är att vara stilla och visa/dirigera från en bestämd plats. Föraren är stilla och visar/dirigerar hunden från en angiven plats. Hunden guidas på distans genom kroppsspråk och ljudsignaler. Till skillnad från agility behöver hunden inte hoppa och banan byggs med mjuka linjer utan
skarpa svängar eller vridningar, vilket är skonsamt för hunden. Mer information hittas på Svenska Hoopersklubbens hemsida eller Facebooksida.
Förkunskaper
Du ska ha gått valp-/grundkurs eller liknande med din hund. Hunden ska ha erforderliga vaccinationer.
Kurstillfällen
Måndagar 22/8, 29/8, 5/9, 12/9, 19/9, 26/9 kl. 18.30-20.30

Kursledare
Marie Lantz-Johansson. Hjälpinstruktör Susanne Bergman

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även andra kurser såsom tex ”Nosework” samt att deltaga i Öppen träning på tisdagskvällar på Linnébygdens Hundägarförening i Loshult.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura via epost före kursstart.
För att gå denna kurs måste du vara medlem i Linnébygdens Hundägarförening, LHF. Medlemsavgiften är 200 kr/år (alternativt 300 kr/år för familj) och betalas direkt till klubben om du inte redan är medlem, innan kursstart. Detta betalas separat. Antingen på bankgiro 470-5059 eller Swish 1236033260. I medlemskapet ingår bland annat tillgång till träningsplanen i Loshult och 10% rabatt på Animalix i Älmhult. Vi skickar dig en kallelse/faktura via epost före kursstart.
Vid anmälan, ange även hundens namn, ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.
För att kunna utvecklas och tillgodogöra sig kursinnehållet krävs planerad tid för de praktiska övningarna och
läsa teorikapitlen mellan varje kurstillfälle.

Vi anpassar oss efter rådande rekommendationer vad gäller Corona. Stanna hemma om du har förkylningssymptom. Kom ihåg att hålla avstånd.

Kursen arrangeras i samverkan med Linnébygdens hundägarförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar