Mat & dryck

Vi utforskar höstens grönsaker och komponerar en färgsprakande minibuffé. Välkommen till en mysig kväll tillsammans!

Kursinnehåll
Vi får lära oss att komponera och tillaga en färgsprakande vegetarisk minibuffé. Råvarorna kommer till så stor del som möjligt från Gröönsgårds andelsjordbruk utanför Grimslöv. Vi avslutar med att duka fint på bordet och slår oss ner och avnjuter en god middag tillsammans. Middagen ingår i priset.
En workshop för barn och förälder (eller annan vuxen) tillsammans.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna. Lämpligt för barn i skolålder och deras föräldrar.

Kursledare
Mimmi Åkerblom är utbildad måltidsekolog som jobbar med självhushållning och kommersiell grönsaksodling. Mimmi brinner för lokal matproduktion och driver Gröönsgårds andelsjordbruk. Hon har även varit med och startat Reko-ringen i Älmhult.
Läs mer om Mimmi och Gröönsgård här: Gröönsgård

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill göra mer tillsammans på höstlovet finns även kursen ”Höstlovsaktivitet: Tryck på textil! ”

Bra att veta
Deltagaravgiften är per person. Vi vill att barn och vuxna anmäler sig tillsammans. Om du vill kan du som vuxen anmäla dig tillsammans med ett, två eller tre barn.
Vi skickar dig en kallelse/faktura via mail före kursstart. På kallelsen kommer det att stå några saker som du ska ha med dig, som t.ex. burkar att ta med matrester hem i.
Vi siktar på att vara klara klockan 19.30, men reserverar oss för att det kan komma att dra över på tiden. Dock max till klockan 20.00.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet