Djur, natur & miljö

Den som ska jaga i Sverige behöver kunskap om djur och natur samt om de bestämmelser som reglerar jakten. Kunskaper som krävs är bland annat inom viltvård, olika jaktformer, jakthundar, vapenhantering och skytte. Den här cirkeln ger dig kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig bra förutsättningar för att bli en god och ansvarsfull jägare.

Kursinnehåll
Svenska Jägareförbundets studiematerial Jägarskolan ligger till grund för cirkeln. Vid en träff görs ett studiebesök hos Polisen samt vid ett tillfälle medverkar jaktvårdskonsulenten i länet. Cirkeln leder till jägarexamen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för cirkeln.

Material
Komplett paket Jägarskolan.

Kursledare
Dragan Cikos.

Bra att veta
Kostnad tillkommer för den praktiska skytteträningen, ammunition samt för teoretiskt och praktiskt prov för Jägarexamen. Vi skickar dig en kallelse/faktura före start. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig andra ämnen har Studieförbundet Vuxenskolan - många andra cirklar och kurser - klicka på länken och sök på vår hemsida.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.