Språk

Hägrar en resa till Japan, när Covid 19, blåst förbi?

Kursinnehåll
Vill du lära dig lite japanska? Det här är en kurs för dig som är helt nybörjare. Du får lära dig vanliga ord och fraser, så att du exempelvis kan hälsa och tacka, be om något, ställa enkla frågor och förstå enkla svar. Du kommer också att få en inblick i det japanska språkets struktur och hur den skiljer sig från svenskans. En stor hjälp om du lär dig språket för att klara enkla vardagssituationer, och en nödvändig start för dig som sen vill fortsätta att studera japanska.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper, bara vara nyfiken på det japanska språket.

Kursledare
Ledare för kursen är Aka Nita. Aka kommer från Kyoto, den vackra kejsarstaden mitt i Japan. Hon studerade spanska och spansk historia på universitetet i Osaka. Efter studierna arbetade hon bland annat med att designa och göra blyinfattade fönster. Aka flyttade till Sverige och Växjö år 2007. Hon trivs i det nya landet och menar att japansk och svensk mentalitet är mer lika varandra än vad språken är.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Vi träffas i Studieförbundet Vuxenskolas lokal på Smedjegatan 3b, i Växjö.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.
Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet