Dans

Fart, glädje och teknik - en bra grund för alla andra dansstilar!

INNEHÅLL
Jazzdansen är en fartfylld och energikrävande dansstil, full av glädje och utrymme för egen tolkning. Kursen innehåller grundläggande teknikträning och förflyttningssteg samt styrketräning specifikt anpassad till ämnet med fokus på mage, rygg och armar. Kursen omfattar även kombinationer i flera av jazzens stilar samt improvisation och komposition.
På en kurs i jazzdans lär du dig grundstegen i jazz som du har nytta av i all dans.
Jazzdans, som är en av de vanligaste dansstilarna i musikaler och krogshower, har rötter i den afrikanska dansen och den klassiska baletten. Den har blivit en populär dansstil där de fartfyllda rytmiska rörelserna blandas med det lugna mjuka från baletten.
Betydelsefulla personer i jazzdansens utveckling är bl.a. Martha Graham, Matt Mattox och Katherine Dunham.
Det går inte att börja denna kurs längre nu under vårterminen, vi släpper höstens kurser för anmälan den 1/6 så håll utkik!

FÖRKUNSKAPER
Fortsättning 3 = Förkunskaper motsvarande 3 år inom jazzdans krävs.
OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

ÅLDER:
12-14 år

PRISINFO
1 450kr per termin
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse skickas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, välj alltid faktura och inte direktbetalning.

Vill du gå många kurser hos oss rekommenderar vi dig att skaffa Paketpris eller Terminskort.
Paketpris = dansa upp till 5 kurser för 4 250kr.
Terminskort = dansa hur många kurser du vill för 4 750 kr.
Anmäl dig till arrangemanget för Paketpris eller Terminskort och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet kommer finnas på vår hemsida framöver.

LEDARE
Lydia började dansa Jazz på Kulturama Preparandum 2008 och har under åren även dansat stilar som HipHop, Modern/Nutida dans, Balett och Cheerleading. Hon har även dansat i våra uppvisningsgrupper Expressions och KPC.
2016 flyttade Lydia ner till Lund för att gå en estetisk spetsutbildning inom dans på Lunds Dans- och Musikalgymnasium. Där tränade hon dagligen ett flertal dansstilar som Balett, Jazz, Modernt, Streetdance och Stepp. I utbildningen fick hon även kunskaper inom dansteori, teater och sång.
Att stå på scen är något av det bästa Lydia vet och under de tre åren i Lund uppträde hon i ett flertal shower och uppsättningar på Lunds Stadsteater, bland annat i dansnummer och som konferencier i skolans sommarshower och även i en av huvudrollerna i musikalen ”FAME” 2019. Lydia har även varit med som dansare i julshowen på Glasklart i Malmö. Vid sidan av skolan undervisade hon även i Barndans och Streetdance i Skåne.
2019 gick flyttlasset tillbaka till Växjö i samband med att Lydia avslutade sin dansutbildning i Lund. Här på hemmaplan har hon hunnit vara med i LinneaTeaterns uppsättningar av ”Annie” och "Guys and Dolls" på Växjö Teater och förutom att börja dansa på Kulturama Preparandum igen så blev hon en del av vårt dansledarteam med danskurser i Alvesta 2019-2020. Sedan hösten 2021 är hon tillbaka, denna gång med danskurser hos oss i Växjö.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Vi har många roliga påbyggnadskurser inom dans för dig som har flera års tidigare danserfarenhet som Cheerleading, Show, HipHop, Gymnastik, Balett men även Teater och för dig som är 13+ finns ännu fler valmöjligheter...

BRA ATT VETA
- Mjuka kläder och barfota eller nättare tekniksko rekommenderas. Uppsatt hår. Dusch och omklädningsrum finns.
- Som elev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- Har du läst våra köpevillkor? Om inte, gör detta på vår hemsida dansaivaxjo.se när den kommer igång.
- OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

TA DIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN:
Vi följer gällande rekommendationer och försöker minska smittspridning genom att bland annat desinficera tagytor i våra lokaler.
Vi ber dig följa myndigheternas rekommendationer och hos oss tvättar du händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt deltar inte om du har symptom på förkylning.
Vill du delta online; meddela oss på kontoret så hjälper vi dig.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet