Hantverk & konst

Välkommen till en rolig, inspirerande och avkopplande keramikcirkel. Det enda du behöver ha med dig är skaparlust, gott lynne, tålamod och ett par tofflor. Under 6 onsdagskvällar får du testa på att tumma, ringla, kavla, forma föremål eller skulptera samt glasera det du skapar.

Kursinnehåll
Kvällskursen är för dig som är nybörjare och för dig som har tidigare erfarenhet av hantverket. Du lär dig om lerans egenskaper samt hur du använder olika tekniker för att bygga.

Vid varje tillfälle vi ses kommer du att få en kort handledning i varje teknik som erbjuds att prova och därefter kommer du kunna bestämma vad du vill göra.

Den första hälften av varje kurstillfälle hjälper jag dig aktivt med praktiska råd och tips och under den andra hälften får du fria händer, d v s du får arbeta självständigt och jag finns i bakgrunden när du behöver mig. Du kan bolla idéer med mig, jag hjälper dig med utformningen och att finna inspiration till en viss teknik.

I kursavgiften ingår ett kilo lera per person och gång. Vid önskemål kan man köpa till mer lera.

Kursdatum
9 nov, 16 nov, 23 nov, 30 nov, 7 dec och 14 dec 2022 kl 18-21.

Förkunskaper
Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Du får tillgång till all material och verktyg du behöver.

Kursledare
Ledare Judit Felföldi, Risinge. Läs mer om Judit och hennes verksamhet på Kreativia

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig andra ämnen har Studieförbundet Vuxenskolan - många andra cirklar och kurser - klicka på länken och sök på vår hemsida.

Bra att veta
Ha gärna bekväma och oömma kläder på dig, ta med dig innetofflor och ett stort leende. Tänk på att långa naglar kan skada ditt vackra material. Att diska undan egna kaffekoppar, verktyg och städa undan efter arbetspasset ingår i tiden.

Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.