Dans

Prova på dag: Dansa Kizomba och Semba.

Kursinnehåll
Det är här allt börjar….
I den här kursen får du lära dig grunderna i de afrikanska danserna Kizomba och Semba, pardans som kommer från Angola. Därifrån har dansen sedan spridits ut i världen via slavar till bland annat de Portugisiska kolonierna.

Kizomba kan jämföras med Tango och Foxtrot som är kända och populära danser. Dock använder vi en helt annan rytmik och stil i dansen. En modern, urban, afrikansk pardans som kännetecknas av följsamhet, med rörelser och steg som flyter in i varandra, och är grundade i marken. Där följare och förare har ett dynamiskt och nära samspel med varandra.

Vi dansar till musik från Afrika, främst då Angola och från Portugal. Du som vill vara med behöver inte kunna något om dansen. Det är även ett bra tillfälle att fräscha upp kunskaper om det var ett tag sedan du dansade Kizomba och Semba.

Kursledare
Jörgen Svensson från Växjö, har dansat i över 40 år. Det har blivit allt ifrån Bugg, Foxtrot, modern Fox, traditionell svensk gammeldans som Hambo och Schottis till Tio- dans för att sedan fastna för den fantastiskt trevliga dansen, Kizomba. Han åker runt och håller kurser via dansföreningen DansAmore, Växjö

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.