Data & IT

Den här kursen är särskilt för dig som har diabetes. Det finns smarta appar som kan hjälpa dig att hålla koll på ditt kolhydratintag. På den här gratiskursen får du lära dig hur KHkollen fungerar.

Kursinnehåll
Vi har anställt fem ferierabetande ungdomar som ska hjälpa (äldre) personer med digitala medier. Alla som vill är välkomna att anmäla sig, det finns ingen åldersgräns.

Förkunskaper
Du behöver ha en dator eller en smart telefon samt tillgång till internet.

Digitalt möte
Vi kommer att mötas digitalt via Teams. Välkommen att höra av dig om du behöver hjälp med att förstå hur det fungerar. Telefon till SV kontoret: 0476-10959.

Kursledare
Alexander Fransson Julle är en 16-årig kille som brukar hjälpa sina föräldrar och sina mor- och farföräldrar med digitala frågor. Hon är bra på att förklara på ett sätt så att de verkligen förstår. Alexander har själv diabetes och använder appen KHkollen i sin vardag.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kurserna ”Instagram, Whatsapp, Videosamtal via Teams, YouTube, Snapchat, Streamingtjänster, Appar, Stäm ditt instrument med hjälp av en app, Följ din menscykel med hjälp av en app, Så tar man skärmdumpar, Swish, Att välja sökmotor på datorn, Att redigera bilder, Epost: Outlook.”

Bra att veta
Det är gratis, men du måste anmäla dig före start. Vi kommer att mötas digitalt via Teams. Välkommen att höra av dig om du behöver hjälp med att förstå hur det fungerar. Telefon till SV kontoret: 0476-10959.

Ett arrangemang i samarbete med Älmhults Kommun.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är mycket små, max 5 personer i varje grupp, och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.