Djur, natur & miljö, Trädgård, hus och hem, Hållbar utveckling

Vill du lära dig mer om principerna bakom en kompost?
Här går vi igenom lite olika komposteringsmetoder så som maskkompost, varmkompost eller bokashi. Vi tittar även närmare på vad det är som faktiskt sker i komposten och hur man ska göra för att anlägga sin egen. Kom och lär dig i praktiken!

Upplägg
4 juli
1a träffen: Vi går igenom lite grundläggande jordlära och hur man ska tänka när man anlägger sin egna kompost och hur man kan använda sin färdiga kompost!

11 juli
2a träffen: Maskkomposten, det underskattade underverket i trädgården. Daggmaskar har en betydande roll på planetens bördiga jordar. I Sverige är vi vana vid att det finns maskar överallt, men runt om i Världen saknas det mask och nyttiga daggmaskar i åkermarken har stor betydelse.

18 juli
3e träffen: Bokashi är ett sätt att ta hand om köksavfall och matrester så att de snabbt och enkelt kan användas som gödning i odlingen. Den japanska metoden har fått stor spridning bland svenska trädgårdsodlare de senaste åren. Bokashi är inte bara effektivt utan ger även svårslagna resultat i jorden, något som
syns på växterna i trädgården.

Kursledare
Eva Samson läser just nu till trädgårdsingenjör med inriktning Odling och brinner för att inspirera så många som möjligt till att stoppa händerna i jorden och börja odla! I bagaget finns förutom utbildningen även praktiskt arbete med ekologisk odling, trädgårdsarbete, trädgårdsdesign och flera år av experimenterande och hobbyodlande. Att allt fler har börjat få upp ögonen för att odla sin egen mat och förstå hur allting i naturen hänger ihop är ett stort steg mot en mer hållbar planet. Och inte bara det - att odla kan vara kul! Med sin erfarenhet och passion för det som växer vill Eva nu ta er med på en resa in i grönsakernas grönskande värld och inspirera till ett grönare liv.

Bra att veta
Vi skickar en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet