Skapandet, framförallt genom måleri har varit en passion som alltid har funnits med Alinde Jormfeldt genom livet. Drömmen om att hon ska kunna försörja sig på konsten växer sig starkare för varje gång hon målar. Just nu är det främst akvarellmålning som upptar hennes fritid. Men måleri med olja och akryl förekommer också. Under 2018 deltog hon i sin första målerikurs på Medborgarskolan i Hässleholm. Även här var akvarellmålningen i fokus. Hennes mål med deltagandet på dessa kurser var att fördjupa och utveckla hennes tekniska kunskaper inom måleri och skissande men också att definiera och utveckla stil och estetiska uttryck.

Kontraster gör Alinde nyfiken och väcker mersmak i skapandet och hon ser det som en resa att med hjälp av färger och tekniker se vad slutresultatet blir när hon känner sig färdig med ett verk. Det som tilltalar Alinde med akvarell är känslan av att det målar sig självt och det illustrerande resultatet man får tack vare de transparenta effekterna. Det känns som att det inte finns några gränser för vad man kan uppnå med akvarell och hon upptäcker nya intressanta tekniker varje gång hon målar. Alinde vill skapa tidlös konst som betraktaren kan njuta av länge.

Medverkande
Utställning av konstnären Alinde Jormfeldt. Kika gärna på Instagram: @alindejormfeldtart

Bra att veta
Välkommen på vernissage lördagen den 11 januari klockan 11-13. Utställningen hänger uppe 11 januari-8 februari. Utställningshallen har samma öppettider som Älmhults Bibliotek.

Samarbete
Ett arrangemang i samarbete med: Älmhults Konstförening