Dans

INNEHÅLL
Denna kurs är en av våra uppvisningsgrupper som jobbar i ett högt tempo (ofta 1 koreografi per 1-2 lektioner) för att lära sig ett flertal koreografier som framförs till livemusik av VSM (Växjöskolornas Musikkår). Tidigare år har denna grupp uppträtt runt 10-15 gånger/termin bl.a för kungaparet, invigningen av IKEA-muséet, på live-sändningar av idrottsevenemang m.m.
Under vårterminen brukar vi tillsammans med VSM åka på en resa. Det är en lärorik och rolig upplevelse att få vara med i denna grupp! Läs mer om KPC på vår hemsida framöver.

FÖRKUNSKAPER
KPC är en grupp för dig som har flera års danserfarenhet, och gärna gymnastikerfarenhet, och som verkligen vill satsa lite extra och uppträda mycket.
Vi har ingen ny audition till vårterminen, denna kurs är endast till för de som gick KPC hösten 2021. Nästa audition = augusti 2022 på vårt öppet hus. Anmälan släpps 1 juni.
OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

ÅLDER
13+

PRISINFO
330kr/år i medlemsavgift till VSM.
- Man måste dansa en danskurs hos oss utöver denna kurs för att KPC ska vara kostnadsfri, annars betalar man 845kr (halva priset av en 90-minuterskurs).
- KPC ingår i Paketpris och Terminskort.
- Deltagarna bekostar en del andra utgifter själva, som inköp av skor, hårrosett m.m.
OBS! Ingen automatiskt återanmälan till höstterminen!


LEDARE
Linn är en energisk och positiv tjej som började dansa år 2003 på Steps & Stage som sedan var Kulturama Preparandum fram till 2021 och nu följer hon med oss till Dansstudion Preparandum.
Hon var fyra och ett halv år gammal när hon som mumintroll framförde sitt första uppträdande i konserthuset! Linn har sedan hon var 7 år dansat Jazz och dansar det än idag. Hon älskar att uppträda och har provat på många olika stilar hos oss t.ex HipHop, Balett och Cheerleading. Linn har fallit lite extra för Cheerleading och undervisar nu många av våra cheerleading-grupper. Hon har genom åren dansat i 3 av våra uppvisningsgrupper (KPC, Cheer Prep och Expressions) och även i vår högsta nivå inom jazz; Jazz Prep.
När hon inte dansar så tränar och tävlar hon i segling och studerar till sjuksköterska!
Linn började som vikarie och tolk i olika dansklasser hos oss och även som kapten för KPC efter hon dansat där ett tag. Hon har gått några dansledarutbildningar och jobbar även som seglingstränare. Vi är glada över att Linn fortfarande håller i danskurser hos oss med sitt fullspäckade schema.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Vi rekommenderar att man går någon annan cheerleadingkurs utöver denna kurs samt t.ex. jazzdans, då finns möjligheten att utvecklas för att kunna bli antagen till vår högsta nivå inom Cheerleading; Cheer Prep.

BRA ATT VETA
- Kommer man med i KPC blir man även medlem i RUM (Riksförbundet Unga Musikanter). KPC ingår i VSM's förening och denna grupp skiljer sig från våra övriga kurser. I KPC krävs engagemang både från deltagarna och föräldrarna. Som deltagare förväntas man prioritera träningar och uppvisningar så mycket man kan och som förälder förväntas man hjälpa till med att skjutsa till och från spelningar samt vara behjälplig vid någon av våra spelningar.
- Mjuk klädsel och innegymnastikskor rekommenderas. Uppsatt hår. Dusch och omklädningsrum finns.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- Ca 15 träningstillfällen/termin (fler tillfällen kan tillkomma i samband med uppvisningar)

TA DIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN:
Vi följer gällande rekommendationer och försöker minska smittspridning genom att bland annat desinficera tagytor i våra lokaler.
Vi ber dig följa myndigheternas rekommendationer och hos oss tvättar du händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt deltar inte om du har symptom på förkylning.
Vill du delta online; meddela oss på kontoret så hjälper vi dig.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet