Media & kommunikation

Denna kurs, som vänder sig till medlemmar i Kronobergs läns hembygdsföreningar, lär dig grunderna i att använda sociala medier med fokus på Facebook för din förening.

Kursen handlar om:
- Varför använda Facebook i föreningen - syfte, mål och strategiskt tänk.
- Funktionerna och hur du navigerar i Facebook.
- Att skapa information i form av text och bild.
- Att skapa inlägg och evenemang.
- Att schemalägga informationen.
- Hur man interagerar med följarna.

Under kursen använder vi dator som verktyg (ej mobiltelefon). Ta med egen bärbar dator, lånedator finns i begränsad omfattning. Om ni deltar fler än en deltagare från föreningen går det bra att arbeta vid en dator. Teori varvas med praktik där deltagarna arbetar självständigt under handledning av kursledaren.

Förkunskaper
Grundläggande datavana, i övrigt behövs inga förkunskaper.

Kursledare
Henrik Fagelberg och Johanna Hjärtfors, Studieförbundet Vuxenskolan.

Utvecklingsmöjligheter
Om du är nyfiken på vårt utbud av andra cirklar, kurser eller föreläsningar kan du besöka vår hemsida. Där kan du söka på ämnesrubrik och/eller ort/kommun.

Bra att veta
Notera föreningstillhörighet i fritextfältet vid anmälan. Anmälan senast 10 dagar före kursdatum. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Deltagare som inte redan har en Facebook-sida/konto är välkomna en halvtimma före kursstart för att få hjälp med att skapa detta.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.