Hantverk & konst, Hållbar utveckling

Lär dig göra egna praliner.

Kursinnehåll
Vi träffas vid 2 tillfällen. Vid första tillfället får ni en introduktion om chokladens väg till oss och varför vi ska köpa sjyst choklad och en inblick i chokladens historia. Vi provar också olika chokladsorter och äter fika som ingår i priset.
På första tillfället lär ni er också att temperera gjuta, fylla och locka pralinerna. Vi lagar olika julinspirerade fyllningar.

Vid det andra tillfället kommer vi sedan att laga fyllda praliner och dessutom lär ni er att färglägga pralinerna.

Ni får ett 20-tal chokladprodukter eller praliner i trevliga lådor och pralinrecept med er hem vid varje tillfälle.


Material
Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Ta också med bra inneskor för att vi går och står mycket under dagen. Om du har så ta gärna med en mattermometer.

Kursledare
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad och omställning har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, folkbildning och som konsult i social hållbarhet.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet