Media & kommunikation

Detta är en distanskurs som hålls online. Kursen omfattar tre träffar med grundläggande och även mer avancerad redigering i Lightroom. Kursen passar både dig som är total nybörjare och dig som har en del kunskaper sedan innan.

Kursinnehåll
1. Grunderna i Lightroom
Importering, bildurval och exportering
Välja ut med stjärnor
Grundläggande redigering i Lightroom

2. Finlir i Lightroom
Mer avancerad redigering Lightroom
Påverka valda delar av bilden - så funkar verktygen

3. Automatisera din process
Förinställningar - hur funkar de och hur gör jag egna
Brenizer method och panorama

Vad behöver du förbereda?
• En dator med Lightroom Classic installerat. Det finns två versioner av Lightroom - du ska ha den som heter Lightroom Classic (du kan även ha den som heter bara Lightroom, men den ser inte riktigt likadan ut, även om samma reglage finns). Har du äldre versioner av programmen saknas vissa av de justeringsmöjligheter som Maria använder sig av och visar.
• Tre bilder du vill jobba med i redigeringen. Gärna i RAW-format, men även jpg fungerar. Se till att ha bilderna samlade i en lättillgänglig mapp på din dator där du lätt hittar dem (t ex på skrivbordet).

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Online
Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursen och deltar. För att genomföra kursen behöver du tillgång till dator, headset och internetuppkoppling.

Material
Egna bilder, kompendie i form av pdf:er och bildbehandlingsprogrammet Lightroom Classic.

Kursledare
Ledare Maria Lindberg, Bromon, Blädingeås. Läs mer om Maria och se hennes bilder på Fotograf Maria Lindberg

Utvecklingsmöjligheter
För dig som deltagit i "Lär dig redigera i Lightroom!" finns möjlighet att ta din bildredigering till en annan nivå genom att delta i "Lär dig redigera i Photoshop!" eller genom Marias övriga kurser och workshops.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalité på kurserna. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.