Media & kommunikation

Kursen "Lär dig redigera i Lightroom!" (Bildredigering Grund) omfattar två träffar med grundläggande och även mer avancerad redigering i Lightroom Classic CC. Kursen passar både dig som är total nybörjare och dig som har en del kunskaper sedan innan.

Detta gäller vid båda träffarna:
Kursstart kl 18.30 - sätt upp din dator samt starta Lightroom och Photoshop och se till att allt är i sin ordning. Vi tar kort paus för fika någon gång under kvällen, ta med eget tilltugg till fikat (kaffe/te fixar vi på plats).

Träff 1, 27 februari 2019
Importering och bildurval
Välja ut med stjärnor.
Grundläggande redigering i Lightroom

Träff 2, 6 mars 2019
Repetition importering, urval och grunder
Påverka valda delar av bilden - så funkar verktygen
Exportera din bilder!

Vad behöver du förbereda samt ha med dig?
– En dator (bärbar eller stationär) med Lightroom Classic CC installerat (om du laddar ner testversion, se till att det är Classic CC och inte bara CC). Du kan använda en annan/äldre version av programmen, t ex Lightroom 6, men då saknas vissa reglage som Maria använder vid bildjusteringar.
– Tre bilder du vill jobba med i redigeringen. Gärna i RAW-format, men även jpg fungerar. Se till att ha bilderna samlade i en lättillgänglig mapp på din dator där du lätt hittar dem (t ex på skrivbordet).

För dig som deltagit i "Lär dig redigera i Lightroom!" finns möjlighet att ta din bildredigering till en annan nivå genom att delta i "Lär dig redigera i Photoshop!"