Media & kommunikation

Kursen "Lär dig redigera i Lightroom!" (Bildredigering Grund) omfattar två träffar med grundläggande och även mer avancerad redigering i Lightroom. Kursen passar både dig som är total nybörjare och dig som har en del kunskaper sedan innan.

Kursinnehåll
Träff 1 - 12 augusti 2020
Importering och bildurval
Välja ut med stjärnor.
Grundläggande redigering i Lightroom

Träff 2 - 19 augusti 2020
Repetition importering, urval och grunder
Påverka valda delar av bilden - så funkar verktygen
Exportera din bilder!

Detta gäller vid båda träffarna:
Kursstart kl 18.30 - sätt upp din dator samt starta Lightroom och Photoshop och se till att allt är i sin ordning. Vi tar kort paus för fika någon gång under kvällen, ta med eget tilltugg till fikat (kaffe/te fixar vi på plats).

Vad behöver du förbereda samt ha med dig?
– En dator (bärbar eller stationär) med Lightroom Classic installerat. Det finns också två versioner av Lightroom - du ska ha den som heter Lightroom Classic. Har du äldre versioner av programmen saknas vissa av de justeringsmöjligheter som Maria använder sig av och visar. Du kan använda en annan/äldre version av programmen, t ex Lightroom 6, men då saknas vissa reglage som Maria använder vid bildjusteringar.
– Tre bilder du vill jobba med i redigeringen. Gärna i RAW-format, men även jpg fungerar. Se till att ha bilderna samlade i en lättillgänglig mapp på din dator där du lätt hittar dem (t ex på skrivbordet).

Förkunskaper
Fortsättningskurs - du behöver ha grundläggande kunskaper motsvarande Marias grundkurs för att kunna tillgodogöra dig denna kurs.

Material
Egna bilder och bildbehandlingsprogrammet Lightroom.

Kursledare
Ledare Maria Lindberg, Bromon, Blädingeås. Läs mer om Maria och se hennes bilder på Fotograf Maria Lindberg

Utvecklingsmöjligheter
För dig som deltagit i "Lär dig redigera i Lightroom!" finns möjlighet att ta din bildredigering till en annan nivå genom att delta i "Lär dig redigera i Photoshop!"

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalité på kurserna. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.